Kalasidéer för en nioåring (och säkert tioåring och elvaåring också)

Vad hittar man på när det gått några år med icke-hemma kalas i klass- och vänskapskrets, lekland känns passé och även bowling och coola grejer som laserdome börjar kännas gjort? I synnerhet som man de senaste två åren redan avverkat parkourkalas och spelhuskalas så är det inte lätt att toppa!

Vi gick igenom utbudet av kalas som erbjuds i Göteborgsområdet ihop med nioåriga sonen och vi plockade gemensamt ut följande tre kalasalternativ baserat både på intresse och budget 😉: 

  1. Gokart
  2. Fäktning 
  3. Klättring 

Rankingen blev enligt ovan då nioåringen värderade coolheten på kalaset högt (tror jag) och där kändes gokart som det häftigaste alternativet. Fart, tävling, bilar och teknik i ett. Fanns tre olika ställen i Göteborg och vi valde Göteborgs Gokartcenter av tre anledningar. 

  • De hade juniorkarts vilket gjorde att längdkravet bara var 130 cm, vilket passade vår än så länge inte alltför reslige son. 

  • De erbjöd paket som innehöll mat/fika

  • De hade en rörlig betalningsmodell där man bara behövde vara sex personer för att ha ett kalas men sedan kunde betala till per person för extra kalasdeltagare, med andra ord ett lägre fast ingångspris än konkurrenterna och därmed en större rörlig del.